grootste aquarium Nederland

Wat is het grootste aquarium van Nederland?

Voor wie een keer een aquarium wilt bezoeken is het misschien wel leuk om te weten wat de grootste aquaria in Nederland zijn. Omdat er verschillende type aquaria te vinden zijn, willen we er twee uitlichten.

Het Dolfinarium is het grootste aquarium in Nederland. Het park in Harderwijk trek jaarlijks honderdduizenden bezoeken. Je kunt hier niet alleen (aquarium)vissen vinden, maar ook dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden. Geen doorsnee aquarium dus, al is er ook voor de vissenliefhebbers veel te vinden. In het zogenaamde ‘Roggenrif’ een overdekt gedeelte in het park, kun je o.a. zeebaarzen, goudbrasems, diklipharders, driedoornige stekelbaarzen, gevlekte lipvissen, regenboogforellen, schollen en tarbotten zien zwemmen.

Ook kun je hier haaien tegenkomen. Sterker nog zowel de haaien als de roggen mag je aaien terwijl ze rondzwemmen. Hiervoor zijn speciale bassins te vinden.
Daarnaast is er een uitgebreid educatief centrum waar je meer over deze dieren kunt leren.

Keertje bezoeken? Het adres is:

Dolfinarium
Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

(Let op: Het dolfinarium is in de wintermaanden gesloten, kijk hier voor tickets en openingstijden).

Het andere aquarium dat we graag willen noemen is …

Burgers’ Ocean in dierenpark Burgers’ Zoo. Dit is een zeer groot aquarium met maar liefst 750 miljoen liter waard waarin een compleet koraalrif wordt nagebootst. Is het is daarmee het grootste koraalrif van Europa en een bezoekje waard, zeker als je zelf een aquarium hebt en houdt van vissen.

Je kunt o.a. de volgende vissen en haaien tegenkomen: Doktersvis, Gevlekte adelaarsrog,  Gevlekte reuzentandbaars, Gewone poetslipvis
Juweelkardinaalbaars, Koperzeeanemoon, Koraalduivel, Luipaardhaai, Poetsgarnaal, Vossenkopvis, Zwartkin-gitaarroggen en de Zwartpuntrifhaai.

Keertje langsgaan?

Burgers’ Zoo
Antoon van Hooffplein 1 ·
6816 SH Arnhem