Vormen van aquariums

Diverse vormen aquariums

Er zijn verschillende vormen aquariums op de markt. De rechthoekige aquariums ken je vast wel, maar wist je ook dat er speciale hoekaquariums zijn die perfect in een hoek passen? En ken je het wandaquarium dat vaak ontzettend mooi is vormgegeven en soms zelfs in een muur is verwerkt? We hebben het je gemakkelijk gemaakt. In het overzicht hieronder vind je alle vormen aquariums op een rijtje!

De vissenkom
De vissenkom is één van de bekendste aquariums ter wereld: de ronde bol waarin met name goudvissen en guppies worden gehouden kent iedereen. De vissenkom is relatief klein en gemakkelijk te verschonen. De vissenkom biedt echter aan een beperkt aantal vissoorten een geschikt onderkomen. Voor de echte aquariumfans is de vissenkom niet geschikt.
De vissenkom is zelfs door de ronde vorm dieronvriendelijk. Niet doen dus!

Wandaquarium
Het wandaquarium is een vaak prachtig vormgegeven, praktisch aquarium dat aan de wand kan worden bevestigd. Op deze manier ‘zweeft’ het aquarium en is het niet nodig om het op een tafel te plaatsen. Het wandaquarium neemt zodoende relatief weinig ruimte in. Een nadeel daarvan is echter weer dat de meeste wandaquariums door hun beperkte omvang niet voor iedere vissoort geschikt zijn. Er bestaan gelukkig ook wandaquariums die in een muur of tussen twee muren zijn gebouwd. Deze wandaquariums zijn vaak rechthoekig en zijn voor veel meer vissoorten geschikt. Wandaquariums zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een wandaquarium te vinden dat in uw interieur past!

Hoekaquarium
Het hoekaquarium is een praktisch aquarium dat in een hoek van de kamer kan worden geplaatst. Het aquarium kan zodoende lege hoeken enorm opsieren en staat nooit in de weg!

Het standaardaquarium
Het standaardaquarium is rechthoekig van vorm en in alle mogelijke formaten verkrijgbaar. Het is een praktisch aquarium dat meestal iets goedkoper is dan de andere vormen aquariums. Een groot voordeel van het standaardaquarium is het gegeven dat het gemakkelijk zelf op te leuken is met een mooie achterwand.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie