Populaire aquariumvissen: Neon Tetra

De keuze voor het houden van de Neon Tetra (Paracheirodon innesi) is een logische voor startende eigenaren van een aquarium. Deze vis is namelijk een van de meest makkelijke vissen om in een (zoetwater) tropisch aquarium te houden. Daarnaast zien deze visjes er spectaculair uit met hun mooie kleuren! De vissen zijn eenvoudig verkrijgbaar; bij elke lokale aquariumwinkel zal je deze vissen kunnen vinden.

De ideale vis voor het gezelschapsaquarium
Wie een gezelschapsaquarium wil hebben (een aquarium met verschillende vissoorten) komt al snel bij de NeonTetra uit. Ze leven vreedzaam en kunnen met andere vissen prima overweg. Daarbij zwemmen Neon Tetra’s voornamelijk in de middelste waterlagen, ruime genoeg dus ook in het aquarium voor andere vissoorten die op andere hoogtes zwemmen.

Hoeveel Neon Tetra’s in je aquarium
De Neon Tetra is een scholenvis. Dit betekent dat je de vis met meerdere exemplaren moet houden. Als minimum te houden aantal wordt vaak 5 stuks genoemd, passend bij hun natuurlijke gedrag en daarmee ook geschikt voor een Nano aquarium. Ideaal is echter 10 a 15 vissen. Je kunt aanhouden: 1 Neon Tetra per 10 liter.
Leuk is dat de vissen elkaar zullen opzoeken en als een schooltje door je aquarium gaan zwemmen . Met de prachtige kleuren die deze vissen hebben, is dat een ware attractie.

Voeding
De Neon Tetra is een makkelijke eter. Je kunt zowel kiezen voor droogvoer, diepvriesvoer of levend voer. Zoals voor alle alle vissen geldt, geef niet te veel voeding.

Ideale omstandigheden in het aquarium
In welke omstandigheden voelt de Neon Tetra zich het meest thuis:

  • Temperatuur: Tussen de 21 en 27 graden
  • PH: Tussen de 6 en 7
  • GH: De waterhardheid van het water moet zacht zijn –> 1 tot 8 GH
  • Lengte aquarium: De ideale lengte van het aquarium is 80 centimeter lang.

Hoe oud worden Neon Tetra?
Neon Tetra kunnen in gevangenschap rond de 10 jaar oud worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.