vreedzaam aquarium

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn gezelschapsaquarium vreedzaam blijft?

Iedereen met een aquarium wil natuurlijk dat zijn aquarium goed draait. De leefbaarheid van het aquarium en de vreedzaamheid tussen de vissen is daarbij een belangrijke factor.

Hoe zorg je ervoor dat je zo’n leefbaar aquarium realiseert? Daarin spelen meerdere elementen een rol.

  1. Samenstelling vissenbestand

In de eerste plaats is het belangrijk dat je de juiste soorten vissen uitkiest. Sommige vissen zijn van nature agressief en zullen dus snel ruzie maken met andere vissen. Kies daarom voor vissen die bekend staan om hun vreedzame aard zoals betta’s, guppies en bijvoorbeeld de neontetra.

  1. Grootte aquarium

Een andere factor die van invloed is op de vreedzaamheid van je aquarium is de grootte van het aquarium. Het is belangrijk dat je aquarium niet te klein is, want dan voelen de vissen zich bedreigd en gaan ze ruzie maken. Een goede richtlijn is om minimaal 10 liter water per vis in je aquarium te hebben. 

  1. Indeling van het aquarium

Tot slot is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende schuil- en verstopplaatsen in je aquarium aanwezig zijn. Als er genoeg schuilplekken zijn waar de vissen zich kunnen verstoppen, voelen ze zich minder bedreigd en zullen ze minder snel ruzie maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie