aquarium ramen schoonmaken

Tips om het glas / de ruiten van een aquarium schoon te maken

Het glas van een aquarium schoonmaken is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om het goed te doen. Niet alleen ziet het aquarium er minder aantrekkelijk uit, het blokkeert ook het daglicht dat vervolgens kan zorgen voor stagnerende groei van aquariumplanten. Vieze ruiten / ramen ontstaan doorgaans door algvorming. 

Een manier om weer heldere aquariumruiten te krijgen is door het oppoetsen van de ramen met van een zachte spons. Er bestaan zelfs speciale sponzen die geschikt zijn voor aquaria waarmee dat erg makkelijk gaat. Je vissen hoeven bij deze methode ook niet uit het water. Ook krijg je geen krassen in het glas.

De tweede populaire manier is door gebruik te maken van een magnetische algenmagneet. Via de magnetische delen die zowel aan de binnenkant als de buitenkant aan elkaar gekoppeld zijn, kun je het sponsje zonder natte handen te krijgen sturen. Door middel van ronde bewegingen kun je de ramen schoonmaken. De hoekjes zijn vaak wel iets lastiger, net als het glas dat lager zit dan de bodem.

Het kost even tijd, maar het aquarium is dan weer helemaal helder zodat je weer kunt genieten van je aquarium.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie