Help mee! Crowdfunding voor nieuw aquarium LUMC

De Spoedeisende hulp van LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) krijgt in oktober 2024 een hele nieuwe afdeling. De meeste patiënten, die straks naar de nieuwe SEH komen, zullen wachten in een mooie wachtruimte. Voor de kleinere, jonge patiënten is er een aparte wachtruimte, speciaal voor hen ingericht. En als het lukt het liefst met een mooi groot aquarium zoals in het Willem-Alexander KinderZiekenhuis (WAKZ). Zie ook de onderstaande foto:

 

Help het LUMC een aquarium voor onze kleine (en grote) helden op de SEH te realiseren
De SEH is een plek waar je liever niet komt, maar waar je op onverwachte momenten soms toch heen moet voor dringende medische zorg. Voor veel mensen is een bezoek aan de SEH stressvol, onvoorspelbaar en ingrijpend. Volwassen mensen kunnen begrijpen waarom zij er zijn; voor kinderen geldt dit vaak niet. Ze zijn ziek, voelen zich niet lekker en hebben soms pijn, ze merken dat hun ouders/verzorgers gestrest zijn en dan zijn ze ook nog eens in een vreemde omgeving en met mensen in witte pakken die ze niet kennen. Jaarlijks bezoeken er ongeveer 4000 kinderen onze SEH. Om deze kinderen te helpen ontspannen, gerust te stellen én positief af te leiden wil de SEH een mooi aquarium.

Onderzoek
Een zo ontspannen mogelijk verblijf en een positieve ervaring in een toch al stressvolle situatie, dat wensen wij elke patiënt toe. Dat wil jij toch ook?

Een aquarium zorgt voor rust en ontspanning. Alleen al kijken naar de vissen is een heilzame bezigheid, het geeft rust en leidt af. Het is een manier om kinderen te laten vergeten waar ze zijn en in het moment op te gaan. Daarnaast ervaren kinderen minder pijn als ze afgeleid worden. (A. Arikan, 2020) (A. Sarman, 2023).

Ook volwassen patiënten hebben baat bij een aquarium. Het helpt onze volwassen patiënten om meer te ontspannen en het maakt het wachten in de wachtkamer aangenamer.

Donatie
Graag wil Aquarium.nl aquariumliefhebbers vragen om een financiële bijdrage / donatie. Alle beetjes helpen. Door deze QR-code te scannen kun je makkelijk doneren. Het bedrag kan jij zelf bepalen (aanpassen).

Meer informatie over deze campagne lees je op: Afleiding voor kinderen in wachtruimte SEH | LUMC Campagne