teststrips aquarium

Beste teststrips voor aquarium

Regelmatig de kwaliteit testen van je aquariumwater is een van de belangrijkste onderdelen van het onderhouden van je aquarium. Het is de manier om te kijken of de waterkwaliteit in orde is.
Ook bij het opstarten van je aquarium check je regelmatig de waterkwaliteit om te controleren of de waterwaarden juist en stabiel genoeg zijn om vissen toe te voegen aan je aquarium. Reden genoeg om dus de beste teststrips voor het aquarium op een rijtje te zetten.

De favoriete watertesten / teststrips van Aquarium.nl:

Ciano – Aquariumwater Teststrips
Prima teststrips van het merk Ciano. In de verpakking zitten 50 teststrookjes die je kunt gebruiken om de waterwaarden te bepalen.

Het gaat om de belangrijkste waardenwaarden: NO3 (Nitraat), NO2 (Nitriet), GH (Totale Hardheid van het water), Cl2 (Chloor), pH (zuurgraad) en KH (Carbonaathardheid).

Prima tests! De resultaten zijn duidelijk af te lezen van de strips en geven je alle informatie die nodig is. Net als bij de andere testen heb je binnen no-time al uitsluitsel over de waterwaarden.

 

Tetra: 6 in 1 Teststrips
Ook bij deze strips kun je de waterwaarden testen op: Totale hardheid (GH), Carbonaathardheid (KH), Nitriet (NO2), Nitraat (NO3)
Chloor (Cl2) en pH-waarde. Ook deze teststrips zijn prettig in gebruik. Echter in deze verpakking zitten slechts 25 teststrips en daardoor ben je ook iets goedkoper uit.

Dennerle Watertest 6 In 1 (50 tests)
Fijne en betrouwbare watertest waarmee je snel de resultaten hebt voor de belangrijkste waardes. Ook deze test, test de pH-waarde, carbonaathardheid, totale hardheid en de gehaltes nitriet, nitraat en chloor.

Ook hier 50 test, waarmee je even vooruit kunt. De waterwaardes zijn ook bij de Dennerle watertests goed af te lezen zodat je bijna direct weet of de waterkwaliteit van je aquarium in orde is.