Asiel voor vissen

In het geval je stopt met het aquarium wil je natuurlijk wel dat je vissen op een goede plek terecht komen. Je kunt dan je vissen weggeven aan iemand die je kent van jouw aquariumvereniging (NL of BE), op Marktplaats aanbieden aan andere aquariumhouders of ze naar het asiel brengen! Dat laatste kan namelijk niet alleen voor honden, katten of konijnen. Ook zijn er asiels speciaal voor (goud)vissen die jouw vissen verzorgen tot dat iemand ze overneemt.

Wat zijn de mogelijkheden:

Het vissenasiel
Het vissenasiel verleent opvang voor vissen in nood. En ‘nood’ is breed te interpreteren. Zo kun je er terecht met al je vissen die ’teveel’ zijn. Bijvoorbeeld bij een overlijden, scheidingen, huis ontruimingen of verkeerd gekochte vissen. Ook voor het logeren van vissen tijdens een vakantie, verhuizing of vanwege een woningbrand is het vissenasiel bereikbaar om hulp te bieden.
Deze service is geheel gratis. Indien de vissen opgehaald moeten worden, wordt uitsluitend een vergoeding in rekening gebracht voor de brandstof.

Klik hier voor het regelen voor opvang. Wil je het asiel steunen? Dan kun je ook donateur worden.

De Goudvissenopvang
Ben je in het bezit van goudvissen waar je afstand van wilt doen? Dan is de Goudvissenopvang een goede mogelijkheid. Zij vangen namelijk goudvissen op die een goed leven verdienen maar het niet (meer) kunnen krijgen. Bijvoorbeeld doordat er teveel goudvissen in het aquarium zwemmen en er eigenlijk te weinig plaats is voor hun is.

De opvang wordt gedraaid door vrijwilligers door die in het bezit zijn van een grote vijver en deze beschikbaar stellen. Zelf kun je je hier ook aanmelden als vrijwilliger.

Meer informatie kun je vinden op de website: Goudvissenopvang.

Ken je meer mogelijkheden. Neem dan contact op met de redactie.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie