Achterwand aquarium

Een belangrijk (met name) decoratief element van het aquarium is de achterwand. Met een mooie achterwand zorg je er niet alleen voor dat je niet door het aquarium op een muur kijkt, maar ook kun je vooral ook de sfeer nabootsen van de natuurlijke omgeving van je vissen. Hoe kun je dit het best aanpakken? Er zijn drie mogelijkheden.

 1. Een kunststof achterwand
  De kant en klare achterwanden worden steeds populairder. Deze kun je bij je aquariumwinkel vinden in de meeste standaardmaten. Met name het realistisch effect van de wanden, die je in de binnenkant van het aquarium plaatst geeft voor veel aquarium liefhebbers de doorslag bij de keuze tussen een aquariumposter en de achterwand.
  Het materiaal waarvan de achterwand varieert van (piep)schuim tot polyester. In opkomst zijn de achterwanden die bestaan uit verschillende delen. Deze passen naast elkaar en geven je de mogelijkheid om een eigen achterwand naar eigen wens te ontwerpen. 

  De liefhebber met een hoger budget kan eventueel ook een achterwand geheel naar eigen smaak, vorm en grootte laten maken.

  Het monteren van de plaat kan je het best direct doen bij het opstarten van je aquarium, dit omdat de achterwand gekit moet worden aan je glaswand. Daarnaast heeft het even tijd nodig om te hechten.

 2. Aquariumposter
  Aan de achterkant van het aquarium, plak je op de buitenkant van het glas een aquariumposter. Een simpele en goedkope oplossing, met een resultaat dat qua prijs / kwaliteit verhouding prima voldoet.
  Het monteren van de poster vindt plaats door lijm te gebruiken. Breng de lijm gelijkmatig aan op het glas en breng de poster aan. Snijd na het monteren eventueel uitstekende stukken poster weg langs de randen voor een strak resultaat.

 3. Zelf een achterwand maken
  Ook kun je zelf aan de slag gaan en eigen aquarium maken. Een instructie hiervoor volgt later.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie